Image
Top
Navigatie
27 juni 2016

Spannend!

Kunst op Maat spannend

Iedere keer weer vind ik het zó spannend om een opdracht voor Kunst op Maat aan de klant te laten zien. Op het laatste moment word ik er zelfs onzeker van. Zouden ze het wel mooi vinden? Zou de kleur wel goed passen? Is het niet toch te groot? Waarom twijfel ik zo?

Aan de voorbereidingen kan het niet liggen want we beginnen met een uitgebreid gesprek, waarin we kennismaken en doornemen wat de wensen zijn. Tijdens zo’n gesprek kan ik ook de ruimte zien waar het schilderij moet komen. Dat helpt me om inspiratie te krijgen. Bij deze opdracht, was het belangrijk om de vorm erin te verwerken zoals je die op de foto ziet (een soort hart). De klant heeft ook de afmeting zorgvuldig uitgekozen en het kleurgebruik hebben we samen bepaald.

Het bleek nog best lastig om me vast te houden aan een vaste vorm. Het beperkt me in mijn vrije bewegingen. Met betrekking tot de kleuren en het reliëf, hebben we de juiste keuze gemaakt. Er hangen namelijk al drie andere grote schilderijen in de betreffende ruimte (waarvan 2 van mijn hand). Dus het moet niet te druk worden. Dit schilderij heb ik bescheiden qua kleurgebruik gehouden, maar wel passend bij de bestaande schilderijen. Het reliëf is op de foto lastig te zien, maar het is een grof craquelé effect. Daarmee onderscheidt dit schilderij zich ook van de andere drie.

Al met al leek het mij een passend en geslaagd schilderij. Maar wanneer ik het schilderij ga brengen (de klant ziet het dan voor het eerst) word ik altijd weer onzeker… Ik vind het zó spannend of ze het mooi gaan vinden. Naar mate onze afspraak dichterbij komt, begin ik steeds meer te twijfelen. Tot lichte ergernis van de mensen om mij heen. Zij blijven in mij geloven en snappen niet waar mijn onzekerheid vandaan komt. Super lief!

Ruim een week geleden, was het dan zover… Op naar ’s Hertogenbosch met knikkende knietjes! Nadat we zijn bijgekletst en de koffie op is, gaat het gebeuren. De klanten draaien met de ruggen naar mij, en ik pak het schilderij uit. Stuntelig haal ik de noppenfolie eraf. En dan mogen ze omdraaien…

Wat een fijne reactie! Ze vinden het prachtig! Ze zijn beiden enthousiast en de camera wordt erbij gepakt. Hun enthousiaste reactie ontroert mij. Ondanks de zenuwen en onzekerheid vooraf, is dit prachtig om te mogen doen. Het is zo fijn om mensen blij te kunnen maken met iets wat ik heb gemaakt. FANTASTISCH!

Nu op naar de volgende opdracht voor klanten in Rosmalen. Kan niet wachten 🙂

Reageer

Geplaatst door

Categorieën

Kunst op Maat