Image
Top
Navigatie
26 maart 2015

Painter’s block?

Painters-Block
Bestaat er ook zoiets als een painter’s block? We zijn wel bekend met een writer’s block; dat is ‘het tijdelijke onvermogen van een schrijver of componist om tot schrijven te komen’. Dan zou je toch verwachten dat er ook een painter’s block bestaat. Tenslotte is het ook een tijdelijke creatieve blokkade, maar dan op het gebied van schilderen i.p.v. schrijven. Maar goed, er vanuit gaande dat het bestaat, is mijn (gelukkig zeer korte) painter’s block inmiddels duidelijk voorbij!

Na een periode waarin er weinig inspiratie bij mij naar boven kwam en ik dus ook weinig heb geschilderd, zijn er gelukkig betere tijden aangebroken. Mijn hoofd staat niet stil. Er blijven steeds creatieve ideeën naar boven borrelen en bruisen. Dankbaar maak ik daar gebruik van. Heerlijk! Terwijl ik bijvoorbeeld even rustig TV zit te kijken, schieten er beelden door mijn hoofd van de schilderijen waar ik mee bezig ben. Momenteel ben ik zelfs met 3 schilderijen tegelijk bezig… Mijn nieuwste creaties zijn No. 233 en No. 239.

Dus… ik zit alweer te lang achter mijn laptop om dit blog te schrijven. Ik ga weer lekker aan de slag!!

Reacties

  1. Ik denk dat er zeker zoiets is als painter’s block. Ikzelf heb het ook een periode gehad. Toen kwam er niks uit mijn handen. Uiteindelijk besloot ik dat ik hierdoor gefrustreerd kon worden, maar dat dit niet zou helpen. Dus dan maar afwachten tot het overgaat…
    Mijn painter’s block is gelukkig ook voorbij, en ik ben net als jij weer volop aan de gang. Mooie werken, veel succes verder!

    • Nicole van den Hurk

      Fijn om te horen dat ik niet de enige ben. Dank voor jouw reactie en ook veel succes!

Reageer

Geplaatst door

Categorieën

schilderen