Image
Top
Navigatie

Over de Kunstenares

Meer informatie over Nicole van den Hurk

Mijn naam is Nicole van den Hurk en ik schilder met veel plezier en enthousiasme abstracte schilderijen. Sinds ik begonnen ben met schilderen leef ik bewuster en neem ik meer tijd voor de echt belangrijke dingen in het leven. Voor die tijd liet ik mijn leven te veel beïnvloeden door de gejaagde maatschappij waarin we leven en druk van buitenaf. “Waarom ben ik niet eerder begonnen met schilderen?”, vraag ik me weleens af. Het is zo bevrijdend en ontspannend om je gevoel op doek te zetten. En het is nóg leuker als ik daarmee ook andere mensen kan bereiken. Als ik schilder probeer ik zoveel mogelijk mijn gevoel te laten spreken en zo min mogelijk vooraf te bedenken wat ik ga maken. Dit is niet altijd makkelijk, maar als het lukt, ontstaan de mooiste schilderijen.
Nicole van den Hurk

Waarom OPEN Paintings?

Mensen die mij kennen snappen dat OPEN echt bij me past: het zegt iets over mijn persoonlijkheid. Eerlijkheid en open communicatie vind ik belangrijk. Geen opsmuk, niet de dingen mooier maken dan ze zijn. No-nonsense en Hollandse nuchterheid. Voor mij heeft OPEN ook te maken met bereikbaarheid en toegankelijkheid. De schilderijen van OPEN Paintings zijn OPEN voor interpretatie. Daarom ben ik gestopt met titels geven aan mijn schilderijen. Met een titel kun je de beleving van een schilderij beïnvloeden en dat wil ik niet. Ieder individu kan een andere beleving hebben bij de kleuren, vormen, materialen en bewegingen die zijn gebruikt. Die beleving wil ik niet beïnvloeden met een titel. Ik gebruik priemgetallen als titel. Dat zijn natuurlijke getallen die niet deelbaar zijn door andere getallen dan zichzelf en 1. Dat maakt ieder schilderij uniek.

Kunst op Maat

Regelmatig heb ik de vraag gekregen of ik een schilderij wil maken van een bepaalde afmeting of met gebruik van een specifieke kleur. Zo is Kunst op Maat ontstaan. ‘Kunst op Maat’ houdt in dat ik een schilderij maak naar uw wensen. Bijvoorbeeld de kleuren die gebruikt worden, de afmeting of het materiaalgebruik, kunnen vooraf in overleg worden bepaald. Ik zal naar eigen inzicht een creatie maken binnen de kaders van uw wensen. Want Kunst op Maat staat OPEN voor úw wensen. Graag bespreek ik met u de mogelijkheden!